Gå direkt till innehåll
Miljöcontainer för blandning av färg i BE-groups produktionslokal.
Miljöcontainer för blandning av färg i BE-groups produktionslokal.

Pressmeddelande -

DENIOS levererar ett brandklassat färgrum till BE Group

Med brandsäkerheten och arbetsmiljösäkerheten högst på agendan valdes DENIOS som leverantör till BE Groups nya produktionslinje i Norrköping. I en miljöcontainer WFP-M 10, REI 90 från DENIOS blandas färgen för att sedan tryckas till lackeringslinjen.

60 miljoners investering i Norrköping

BE Group är ett handels- och serviceföretag inom stål, rostfritt stål och aluminium. På sin anläggning i Norrköping har företaget investerat 60 miljoner i en helt ny produktionslinje för bearbetning av stålbalk, rör och profilstål. Den nya linjen har en hög automatiseringsgrad för kapning, borrning, fräsning, blästring och målning av långa stålprodukter som balk, stång, konstruktionsrör och profilstål.

Säkerheten först på agendan

BE Group har höga krav på både säkerhet samt arbetsmiljö och anläggningen är redan en referensanläggning för branschkollegor från hela världen.

– Varje dag ligger säkerheten högst på agendan och det är tydligt att ledningen i företaget menar allvar med säkerhetstänket, säger Daniel Träff som är produktionsledare på anläggningen.

Färgblandningsrum och förvaring

På den nya produktionslinjen förvaras fat med färg för att sedan blandas och tryckas till lackeringslinjen. För att uppnå bästa resultat vid lackeringen måste en temperatur på 20 grader kunna garanteras på färgen. Eftersom färgerna klassas som brandfarlig vara är det av yttersta vikt för BE Group att allt blev rätt och att lösningen uppfyller samtliga krav för brandsäkerhet och arbetsmiljösäkerhet.

Brandklassad förvaring i egen brandcell

Till BE Groups produktionslinje levererade DENIOS ett kundanpassat brandklassat färgrum, inrymt i en miljöcontainer WFP-M 10, REI 90. Miljöcontainern är utrustad med teknisk ventilation, ett kraftfullt värmeaggregat och belysning samt utvändig lackering i specialkulör. Alla elektriska komponenter, såväl som installation, är klassade enligt ATEX. Specialkulören gör att miljöcontainern smälter in i övrig inredning på produktionsanläggningen.

– Vi är mycket stolta över att få vara med och leverera en kvalitetsprodukt till BE. Att BE, med sina högt ställda krav, väljer DENIOS som leverantör är också ett bevis på att vår satsning på hög säkerhet ligger rätt i tiden och även lönar sig hos våra kunder, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

– Vi är nöjda, både kontakten och samarbetet med DENIOS har flutit på jättebra, avslutar Daniel Träff.

Läs mer om DENIOS kundlösningar>>

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Som modernt och framgångsrikt företag har DENIOS sedan 30 år tillbaka satt nya standarder i Europa inom miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Professionell rådgivning, stor kunskap om lagar och en mångårig kompetens inom tillverkning och utveckling har gjort DENIOS marknadsledande inom spillskydd. Detta för att kunna erbjuda sina kunder högkvalitativa produkter för globalt miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Presskontakt

Elina Pöyliö Jacker

Elina Pöyliö Jacker

Presskontakt Pressansvarig Marknad 0727-311710
Linus Jacker

Linus Jacker

Presskontakt VD 070-2643190

Relaterat innehåll

DENIOS gör er arbetsplats säkrare vid hantering av kemikalier.

DENIOS är världens ledande företag för lagring och hantering av farliga ämnen, miljöskydd och arbetssäkerhet. Ett motiverat, hårt arbetande team som konstant söker efter nya idéer och lösningar som påverkar framtiden på ett positivt sätt.

Med hög produktkvalitet, snabb leveransservice och kompetent rådgivning erbjuder vi bättre kundvärde. Kunder kan lita på DENIOS som ansvarsfull partner som löser alla problem inom hantering av farliga ämnen.

DENIOS (Dennig Industrial Operational Safety) såg redan tidigt vilken betydelse globalt miljöskydd har och har utvecklat produkter för att skydda vår miljö i mer än 30 år. Alla tekniska åtgärder ska minska människans påverkan på miljön. Detta arbetar DENIOS med konsekvent, även utanför Sveriges gränser.