Gå direkt till innehåll
DENIOS levererar en brandklassad miljöcontainer till Sherwin-Williams
DENIOS levererar en brandklassad miljöcontainer till Sherwin-Williams

Pressmeddelande -

DENIOS levererar modernt brandskydd till Sherwin-Williams

I ett led att öka säkerheten för både personal och verksamheten har Sherwin-Williams, Bellö investerat i en Brandklassad miljöcontainer WFP-X22 från DENIOS. Modellen är den största och är en extrautrustad ”walk-in” lösning.

- För fem år sedan investerade vi i en brandklassad miljöcontainer till labbet i Märsta. Eftersom den har fungerat så ville vi ha en till Bellö också, säger Lennart Carlsson, Laboratory manager.

Placeringen av enkeldörren kundanpassades för maximal flexibilitet, all invändig elektrisk utrustning är EX-klassad enligt ATEX. Miljöcontainern har teknisk ventilation, värme LED-belysning och hyllsektioner installerade. Förberedelse för kundens egna branddetektorer installerades.

Räddningstjänst, myndigheter och försäkringsbolag var positiva

DENIOS som har tillverkat miljöcontainrar i mer än 35 år har en lång tradition av att testa och certifiera sina förvaringslösningar för att kunna garantera säkerheten som utlovas. Med CE-märkning och ETA (europeiskt godkännandecertifikat för icke harmoniserade byggprodukter) uppfylls EU-kommissionens system för brandprovning och klassificering av byggprodukter och konstruktioner.

- Att miljöcontainern är definierad, med vilken brandklassning den har, säkerhetsutrustning och att installationerna finns dokumenterade är jättebra. Räddningstjänsten var positiva, myndigheterna hade inga kommentarer och även försäkringsbolaget var positiva. DENIOS brandklassade miljöcontainer uppfyllde det vi behövde, avslutar Lennart Carlsson, Laboratory Manager.

- Det är alltid extra kul att leverera till återkommande kunder. Särskilt när de är måna om säkerhet och har höga krav på sin förvaringslösning, säger Magnus Karlsson på DENIOS som ansvarade för projekteringen . 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Som modernt och framgångsrikt företag har DENIOS sedan 35 år tillbaka satt nya standarder i Europa inom miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Professionell rådgivning, stor kunskap om lagar och en mångårig kompetens inom tillverkning och utveckling har gjort DENIOS marknadsledande inom spillskydd. Detta för att kunna erbjuda sina kunder högkvalitativa produkter för globalt miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Presskontakt

Elina Pöyliö Jacker

Elina Pöyliö Jacker

Presskontakt Pressansvarig Marknad 0727-311710
Linus Jacker

Linus Jacker

Presskontakt VD 070-2643190

Relaterat innehåll

DENIOS gör er arbetsplats säkrare vid hantering av kemikalier.

DENIOS är världens ledande företag för lagring och hantering av farliga ämnen, miljöskydd och arbetssäkerhet. Ett motiverat, hårt arbetande team som konstant söker efter nya idéer och lösningar som påverkar framtiden på ett positivt sätt.

Med hög produktkvalitet, snabb leveransservice och kompetent rådgivning erbjuder vi bättre kundvärde. Kunder kan lita på DENIOS som ansvarsfull partner som löser alla problem inom hantering av farliga ämnen.

DENIOS (Dennig Industrial Operational Safety) såg redan tidigt vilken betydelse globalt miljöskydd har och har utvecklat produkter för att skydda vår miljö i mer än 30 år. Alla tekniska åtgärder ska minska människans påverkan på miljön. Detta arbetar DENIOS med konsekvent, även utanför Sveriges gränser.