Gå direkt till innehåll
DENIOS sätter ny standard inom brandskydd: Godkänd i europeiskt brandskyddstest
DENIOS sätter ny standard inom brandskydd: Godkänd i europeiskt brandskyddstest

Pressmeddelande -

DENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brandkammartest

 
Testinstitutet EFECTIS, i Frankrike, har genomfört en ny omgång brandkammartester och den här gången är det DENIOS brandklassade miljöcontainer RFP SD med skjutdörrar som granskats och belönats med toppbetyg.

Brandkammartesterna som EFECTIS gör består av flera olika moment där systemet testades för brandmotstånd (bärförmåga), avskiljning (rumsstängning) och isolering (värmeisolering). Under experimentet testades och godkändes tre brandmotståndsklasser samtidigt, enligt EN 13501: REI-1-60, REI-2-90 och REI-2-120.

Med detta test har DENIOS brandklassade miljöcontainer RFP SD uppfyllt EU-kommissionens system för brandprovning samt klassificering av byggprodukter och konstruktioner. Därmed uppfylls kraven för CE – märkning och ETA (europeiskt godkännandecertifikat för icke-harmoniserade byggprodukter).

Första tillverkaren i världen att klara testet

– Det tog 1,5 år att realisera projektet men nu är DENIOS den första tillverkaren i världen som klarat ett brandskyddstest under 120 minuter, enligt den europeiska brandskyddsstandarden EN 13501 för en brandklassad miljöcontainer med skjutdörrar. Det är en milstolpe för oss på DENIOS men även ett bevis på hur en tillverkare kan gå i bräschen för ny teknik och höja standarden för förvaring av brandfarlig vara, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

Eftersom de flesta leverantörerna inte testar sina förvaringslösningar i offentliga tester, riskerar det att lämna konsumenterna ovetande om riskerna med ett bristfälligt brandskydd. I Frankrike och Tyskland manar myndigheterna till de som förvarar brandfarliga kemikalier att undvika dessa otestade förvaringsmodeller.

– På DENIOS har vi en lång tradition av att testa och certifiera våra produkter för att kunna ge den säkerheten som vi utlovar. Skulle vi dra paralleller mellan kemikalieförvaring och bilar är det väldigt få som skulle köpa en bil som inte är krocktestad. Så skulle det vara även inom kemikalieförvaringen, säger Linus Jacker.

DENIOS

Hög dimensionering av miljöcontainern tack vare de extra stora skjutportarna

Den brandklassade miljöcontainern RFP SD med skjutdörrar är lämplig för förvaring av miljöfarliga och brandfarliga ämnen och ger förutom brandskydd, hög förvaringskapacitet för upp till 48 fat eller 12 IBC. De automatiska skjutdörrarna är speciellt utvecklade av DENIOS och uppfyller EN 16034. Med fjärrkontroll kan skjutportarna manövreras från gaffeltrucken.

– Tanken med skjutdörrarna är att effektivisera arbetet för truckförare som kan öppna dörrarna med enbart en knapptryckning. Eftersom man då slipper risker med vindlaster ökar både säkerheten och flödet i arbetsprocessen till det bättre. Det känns kul att vara först ut på marknaden och vad jag vet har ingen konkurrent någon liknande förvaringslösning i dagsläget, avslutar Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Som modernt och framgångsrikt företag har DENIOS sedan 35 år tillbaka satt nya standarder i Europa inom miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Professionell rådgivning, stor kunskap om lagar och en mångårig kompetens inom tillverkning och utveckling har gjort DENIOS marknadsledande inom spillskydd. Detta för att kunna erbjuda sina kunder högkvalitativa produkter för globalt miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Presskontakt

Elina Pöyliö Jacker

Elina Pöyliö Jacker

Presskontakt Pressansvarig Marknad 0727-311710
Linus Jacker

Linus Jacker

Presskontakt VD 070-2643190

Relaterat innehåll

DENIOS gör er arbetsplats säkrare vid hantering av kemikalier.

DENIOS är världens ledande företag för lagring och hantering av farliga ämnen, miljöskydd och arbetssäkerhet. Ett motiverat, hårt arbetande team som konstant söker efter nya idéer och lösningar som påverkar framtiden på ett positivt sätt.

Med hög produktkvalitet, snabb leveransservice och kompetent rådgivning erbjuder vi bättre kundvärde. Kunder kan lita på DENIOS som ansvarsfull partner som löser alla problem inom hantering av farliga ämnen.

DENIOS (Dennig Industrial Operational Safety) såg redan tidigt vilken betydelse globalt miljöskydd har och har utvecklat produkter för att skydda vår miljö i mer än 30 år. Alla tekniska åtgärder ska minska människans påverkan på miljön. Detta arbetar DENIOS med konsekvent, även utanför Sveriges gränser.