Gå direkt till innehåll
Med DENIOS invallning kan IBC och fat förvaras säkert utomhus.
Med DENIOS invallning kan IBC och fat förvaras säkert utomhus.

Pressmeddelande -

Innovativ förvaring av IBC och fat löser platsbristen i produktionen.

IBC och fatförvaring utomhus

När produktionen går på högvarv kan utrymme behöva frigöras och logistiken finslipas för att få arbetsprocesserna optimerade. Därför kan kemikalieförvaring utomhus vara en möjlig lösning.

– Sedan SolidMaxx lanserades i Sverige 2018 har den blivit en stor favorit bland våra kunder eftersom många uppskattar möjligheten att förvara kemikalierna utomhus, dels för att få mer utrymme inomhus och samtidigt slippa riskerna som trucktrafik inomhus för med sig, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

Ökad arbetssäkerhet med mått/dimensioner anpassade för avtappning.

SolidMaxx-skåpen har ett integrerat uppsamlingskärl med en invallningsvolym på 1200 liter. De finns i 4 grundstorlekar med flera tillbehörsalternativ. Förutom en galvaniserad och målad version, finns en värmeisolerad variant som erbjuder en frostfri förvaring. Förutom att pumparna smidigt kan monteras inuti skåpet, vilket gör SolidMaxx anpassat för avtappning, är måtten anpassade för säker lastning och lossning. När hanteringen av IBC:erna och faten förenklas bidrar det till enökad arbetssäkerhet. Praktiska detaljer såsom integrerat regnvattenavlopp, gör invallningen väderskyddad.

– När vi på DENIOS utvecklade SolidMaxx hade vi framförallt fokus på en stabil stålkonstruktion, ett testat och godkänt uppsamlingskärl och en modern design. Som ett resultat utvecklade vi en snygg och säker invallning för alla som behöver oisolerad eller isolerad och uppvärmd förvaring av två IBC eller fat. Att SolidMaxx är en riktig kvalitetsprodukt med lång livslängd som dessutom produceras med innovativ teknik för att minska utsläppen är vi extra stolta över, avslutar Linus Jacker.

Levereras klar för drift

SolidMaxx levereras helt monterat och kan tas i drift omedelbart. För att förhindra obehörig åtkomst är skåpen låsbara.

För mer information besök DENIOS kemikalieförvaring SolidMaxx

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Som modernt och framgångsrikt företag har DENIOS sedan 35 år tillbaka satt nya standarder i Europa inom miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Professionell rådgivning, stor kunskap om lagar och en mångårig kompetens inom tillverkning och utveckling har gjort DENIOS marknadsledande inom spillskydd. Detta för att kunna erbjuda sina kunder högkvalitativa produkter för globalt miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Presskontakt

Elina Pöyliö Jacker

Elina Pöyliö Jacker

Presskontakt Pressansvarig Marknad 0727-311710
Linus Jacker

Linus Jacker

Presskontakt VD 070-2643190

Relaterat innehåll

DENIOS gör er arbetsplats säkrare vid hantering av kemikalier.

DENIOS är världens ledande företag för lagring och hantering av farliga ämnen, miljöskydd och arbetssäkerhet. Ett motiverat, hårt arbetande team som konstant söker efter nya idéer och lösningar som påverkar framtiden på ett positivt sätt.

Med hög produktkvalitet, snabb leveransservice och kompetent rådgivning erbjuder vi bättre kundvärde. Kunder kan lita på DENIOS som ansvarsfull partner som löser alla problem inom hantering av farliga ämnen.

DENIOS (Dennig Industrial Operational Safety) såg redan tidigt vilken betydelse globalt miljöskydd har och har utvecklat produkter för att skydda vår miljö i mer än 30 år. Alla tekniska åtgärder ska minska människans påverkan på miljön. Detta arbetar DENIOS med konsekvent, även utanför Sveriges gränser.